Ik schakel vaak een babysit of au pair in. Heb ik een speciale verzekering nodig?

Schakelt u een oppas, au pair of babysitter in? Dan sluit u best een verzekering af – zowel voor de schade waarvoor de oppas aansprakelijk is, als voor eventuele ongevallen die haar tijdens haar opdracht kunnen overkomen.

  • Schade aan derden – Stel: u vraagt uw buurmeisje om te babysitten, en zij maakt met uw kinderwagen per ongeluk een kras op de auto van de buren. Uw babysitter maakt deel uit van de verzekerde personen van uw familiale verzekering. Veroorzaakt ze dus  terwijl ze voor u werkt, schade aan een derde? Dan komt uw familiale verzekering tussen om die schade te vergoeden.
  • Uw kind verwondt de oppas:  Als je babysitter zich bezeert door toedoen van je kind, ook dan komt uw Top Familiale tussen om de schade te vergoeden die uw kind heeft veroorzaakt.
  • De oppas heeft een ongelukje? Stel: je babysitter mist ene trede en valt van de trap. In dit geval zijn uzelf of uw kind niet aansprakelijk. Het gaat hier om een arbeidsongeval. Dat wordt vergoed door de arbeidsongevallenverzekering die u voor haar moet onderschrijven. Deze verzekering huispersoneel sluit je best altijd af als je mensen bij thuis tewerkstelt (poetsvrouwen, oppas, au pair, … ) . Let op: het buurmeisje dat een avondje komt oppassen, is ook huispersoneel.
  • Uw babysitter verwondt per ongeluk uw kind ? Uw familiale verzekering vergoedt ook de lichamelijke schade die een babysitter of andere gezinshulp uw kind of een gezinslid veroorzaakt.
  • Een au pair in huis? Sluit zeker een verzekering huispersoneel af, naast u familiale verzekeringen, zo bent u zeker dat u, uw gezinsleden én de au pair de nodige dekkingen geniet.