LANGETERMIJNSPAREN

Langetermijnsparen voor een alternatieve bonus

Uw wettelijk pensioen zal jammer genoeg niet volstaan om uw huidige levensstandaard te behouden na pensionering. Hebt u vandaag geen lening (meer) lopen voor een onroerend goed? Dan is langetermijnsparen iets voor u! De naam zegt alles: u spaart voor een lange termijn. En legt op die manier een mooie bonus aan voor uw pensioen.

Wat betekent langetermijnsparen?

Langetermijnsparen staat allereerst voor een aantrekkelijk jaarlijks belastingvoordeel. Maar onze formule biedt u niet enkel een fiscaal voordeel, het is ook een zeer veilig spaarproduct. U spaart op lange termijn in de vorm van een levensverzekeringscontract. Net als bij pensioensparen legt u jaarlijks een bedrag in om pensioenreserves op te bouwen.

Het verschil met pensioensparen?

Pensioensparen en langetermijnsparen lijken erg op elkaar. Toch zijn er verschillen. Het belangrijkste betreft de maximale premies. Zo kunt u bij pensioensparen maximaal 990 euro fiscaal voordelig storten per jaar. Voor langetermijnsparen is dat tot 2390 euro. Verder moet u weten dat pensioensparen en langetermijnsparen perfect combineerbaar zijn. Zo optimaliseert u uw fiscaal voordeel. Komt daarbovenop: uw pensioenkapitaal zal heel wat groter uitvallen! Bovengenoemde grensbedragen gelden voor 2020 en worden jaarlijks lichtjes aangepast.